Абонирайте се за нашия Ечка бюлетин!


  Зарежда Събития

  « Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

  Семинар по йога на смеха в Ечка

  април 10 @ 7:00 PM 8:30 PM

  Семинар по йога на смеха в Ечка

  Всички знаем, че смехът е най-доброто лекарство. Смехът ни кара да се чувстваме по-леки, над нещата, веднага намалява напрежението и виждаме живота от по-веселата страна. Но в ежедневната динамика не ни се случва често да се смеем дълго и от сърце. Това ни кара да се питаме: как да внесем повече смях и радост в живота си?

  Йога на смеха, или Хася йога, е уникална практика, която съчетава сърдечен смях с техники за дишане от йога. С йога на смеха, всеки може да се смее, без да разчита на хумор, шеги или комедийни изпълнения. Първоначално смехът се симулира като физическо упражнение в група, като скоро прераства в силен и заразителен смях. Участниците в групата се гледат в очите и обменят енергия помежду си, което ги сближава и им носи чувство на радост. По време на практики по йога на смеха, забравяме за проблемите ни като възрастни и оставяме детето в нас да играе, защото именно по време на игра се ражда смеха. Концепцията се базира на факта, че човешкото тяло не прави разлика между имитирания и истинския смях.

  Йога на смеха е откритие на индийския лекар Мадан Катария. Провеждайки проучване за ползотворното лечебно действие на смеха, той решил да стартира първия клуб по смях. Така през 1995 година, в един Мумбайски парк, д-р Катария и още четирима души дават началото на йога на смеха. От тогава идеята е достигнала до 66 страни и над 10 000 клуба по цял свят.

  На този семинар:
  – Ще се смеем, ще играем и ще дишаме дълбоко;
  – Ще научите техники за намаляване на излишната сериозност и напрежение;
  – Ще се възползвате от лечебната сила на смеха и ще разберете какви са ползите от него;
  – Ще научите дихателни техники от йога за баланс на нервната система.

  Време на провеждане: 10 април 2024, 19.00 – 20.30 ч.

  Място: Ечка, кв. Гео Милев, ул. Лидице 47

  Такса: 30 лв.

  Водещ: Силвия Ганева е основател на движението за йога на смеха в България, обучавала се през 2010г. при основателя на йога на смеха Мадан Катария в Бангалор, Индия

  Необходимо е предварително записване през този линк: https://laughteryoga.bg/events/seminar-v-echka/ 

  ул. Лидице 47
  София,
  + Google Map