Абонирайте се за нашия Ечка бюлетин!


  ХРАНАТА

  Тук в Ечка създаваме здравословна, подхранваща, чиста постна храна, преосмислена в духа на Аюрведа.

  Аюрведа в превод от санскритски означава „Знание за живота“ и се фокусира върху превенция на заболяването, подмладяване на системите на тялото и възможностите за удължаване на живота. Аюрведа и има 4 основни цели – Дхарма или уникалната, индивидуална цел на всеки, Артха или материално благополучие, Кама или удоволствие на сетивата с цел поддържане на живота и Мокша или освобождаване от невежеството.

  Аюрведа вярва, че спазването на определени принципи на хранене и начин на живот, не само ни предпазва от заболявания, но и спомага за дълъг живот в хармония и постигане на пълния ни потенциал. Комбинирането на петте елемента (пространство, въздух, огън, вода и земя) формира трите основни енергии, доши – вата, питта, капха, като уникалното им присъствие във всеки човек определя неговата индивидуалност. Всички функции в тялото се определят от дошите – метаболизъм, предпочитание към различни храни, предразположение към различни болести. Балансът на дошите възстановява хармонията и здравето, а този баланс се постига чрез начина на хранене, начина на живот и заобикалящата ни среда. Храната трябва да бъде приготвена от местни продукти, на момента, да е достатъчно и вкусово комбинирана правилно и да бъде консумирана с добра нагласа.

  Вярваме, че храната е здраве и затова я приготвяме ежедневно – сутрин, като използваме най-пресните и висококачествени съставки, често дори и от градината на Ечка. Предлагаме ви да хапнете при нас – в приятната, уютна и отпускаща атмосфера на нашата гостилница или в градината на Ечка, да вземете за вкъщи или да поръчате за доставка онлайн или по телефона.

  За нас храната е Любов – за тялото и за душата.

  Разгледай нашите дневни и постоянни предложения от нашата гостилница тук.

  ЖивоТворно с Любов